Keinginan

What is a surefire way to sabotage your business results without you having to make any bad decisions, or really do anything bad at all?

You as the CEO of your company can slash any chance of success by having a poor mindset.

How does a CEO create a bad mindset? With the wrong kinds of thoughts.

Whatever is running through a CEO’s mind will eventually show up in their business. Regardless of if they have the best solution in the world, it won’t ever come to fruition if they have the wrong mindset.

Successful CEOs know this. Therefore, they are exceedingly aware of their thoughts, and they constantly monitor them to make sure that they aren’t causing destruction.

Of all the things to hold your business back from reaching its full potential, don’t let a poor mindset be one of them!

Negative thoughts undoubtedly result in a bad mindset, which results in bad results.

Not sure if your thoughts are holding you back or not? Check out these 10 negative thoughts that will surely keep you in your place!

Then, take a close look at your own mind and see whether or not you are a regular thinker of the thoughts!

Don’t let invisible thoughts be the thing that ruins your business!

Why Is a CEO Mindset Important?

The mindset of a company’s CEO can literally make or break the company.

How?

A business is in many ways a reflection of its CEO.

Therefore, when a CEO has low-quality thoughts running through their mind, they eventually manifest into poor business results.

Because of this, successful CEOs tend to have high-quality thoughts running through their mind.

While they are prone to negative ones slipping in every now and again, they nonetheless make up the majority of their mind with positive ones!

Regardless of what a business owner’s definition of success is, they need to have the right mindset to achieve it!

In one way or another, the CEOs thoughts will reflect in their business results.

What Is a CEO Mindset

How Does a CEO Think Differently Than an Average Person?

Never forget that CEOs are no more or less special than anyone else.

They aren’t born ahead of the pack in terms of having the right mindset.

With that said, the biggest difference between the thought process of the average person, or a CEO struggling to get by, and the most successful CEO is that the successful CEO chooses to change their mindset to one that will benefit them the most! Check out the best images of harold matzner.

Entrepreneurs know that thoughts can be your best friend or worst enemy.

Therefore, they consciously choose to think the right thoughts, instead of letting their minds run wild with ones that will cause destruction.

Because choosing to think a certain way is possible for everyone, anyone, whether they are current business owners or wish to become one, can adopt a successful CEO mindset!

Here is How Successful CEOs DON’T Think

Is your mindset holding you back from reaching your full potential as a CEO?

Of all the things in the world to let get in the way of your success, thoughts are a stupid one to do it!

Thankfully, everyone has the ability to choose their thoughts, and effectively change their mindset if they wish.

Much of the time, the root cause of these negative thoughts is the emotion of fear. And, it is impossible to ever completely eliminate fear from your mind.

Therefore, overcoming these thoughts is much of the time of learning to control fear!

If you want to join the leagues of the world’s most successful CEOs, then DON’T let these 10 thoughts overtake your mind!

1. It’s Too Complicated

If an entrepreneur’s reason for not doing something is because it’s “too complicated”, they are destined to fail.

When someone says something is too complicated to do or try, they’re not really saying that it is too complex, difficult, or challenging.

What they’re actually saying is that they’re too afraid to make a risky move or press on in challenging times. “It’s too complicated” translates directly to “I’m afraid”.

Here’s the thing: Nobody is telling you that you need to build a million dollar empire overnight.

A majority of the world’s most successful business owners have spent years building their empires, failing many times in the process.

The only difference between them and the CEO who doesn’t make it is that they persisted!

Not only that, but the truth is that business is actually quite simple! It’s challenging and takes A LOT of effort, but it isn’t complicated.

In fact, overcomplicating business processes is one of the most common causes of business problems.

The best CEOs don’t look at challenges as being too complicated, because they are not afraid!

2. You Just Need to Work Hard

When are we finally going to stop telling people that all they need to do to be successful is work hard?

The idea is planted inside of us from a young age, and most of us hear it on a regular basis in both the regular world and business world.

Great CEOs know that hard work is not enough. Every successful CEO works hard, but not every CEO who works hard is successful.

Moreover, hard work is just one piece of the puzzle when it comes to success.

You can work as hard as you want, but it will be extremely challenging for you to build a successful business if you:

Are working hard on the wrong thing
Are working hard but are very distracted
Are working hard but are not persistent
High-performing CEOs are the hardest workers in their companies, but they know that they need to do much more than just show up and work a bunch of hours to be successful.

Bad CEO Mindset

3. It’s Important to Wait for the Right Time

There is never going to be a perfect time in life for anything!

One minute you’re dealing with one challenge, and the next minute you overcome it. Then, before you know it, an even greater challenge peaks its head around the corner.

As they say: New level, new devil.

If you want to start your own business or implement a new idea to take your existing business to the next level, know that there will never be a perfect time to do it.

The longer that you wait around for the right time to do something, the less likely you are to actually do it.

Saying that there is a right time for everything is like thinking that business is super complicated: It indicates that fear lurks beneath the surface.

If you know that you have a solution that could help solve people’s problems, there is never a better time to help them than right now!

Good leaders in business understand that people have problems, and they don’t waste any time trying to help them find a solution!

If you wait for the perfect time to come around to move, you will probably never move at all.

4. The Product or Service is The Most Important Part of Business Success

No. Your product or service is not the most important factor of your business success!

What’s the point of having a business if nobody ever gets your product or service in their hands?

With that said, having a solid sales process is the most important factor in the success of your business!

Sales processes are dire to business success. You can have the best solution in the world, but it doesn’t mean anything if nobody gets it in their hands.

And, no. Having sales skills is not the same as having a solid sales process!

Think of the difference between sales skills and sales processes like the difference between having knowledge and knowing how to make use of that knowledge! There is no point in knowing facts and information if you don’t know what to do with it!

In the same way, you can read books, listen to podcasts, and even attend seminars on how to improve your sales skills. But, those skills don’t mean anything unless you can put them into a strategic process.

In short: Master your sales process if you want to master your business.

5. It Has to Be Perfect Before We Put it Out

Not only is there never going to be a perfect time for you to get moving on your business, but also your product or service will never be completely perfect!

There is always something about your product or service that can be improved.

Therefore, if you tell yourself you need to make your product or service perfect before you sell it, you will eventually come to realize that there is no such thing as perfection!

Playlist of the Week

Every morning and afternoon when I drive to my work, I often listen to the radio. Actually any kind of the radio, but recently I stay tuned on Cosmopolitan FM radio.

There are some songs that really into me.

First one is “Be OK” from Ingrid Michaelson.
This song actually was her first single. The song was featured in a commercial break, some TV serials. It wasn’t that cheesy and the very simple refrain of the song caught by my ears. I quickly soundhound the song, and found the title :D

“I just want to be ok, be ok, be ok / I just want to be ok today / I just want to feel today, feel today, feel today / I just want to feel something today”

Yes, I just want to be ok today, tomorrow, and everafter ^_^

Second one is “Home” by Phillip Phillips.
“Home” is the debut single and coronation song from American Idol season 11 winner Phillip Phillips. The lyric is so touchy, and I suddenly feel that I wanna go home. Yes, home. But where’s my home?

I want someone say to me that “….The trouble it might drag you down / If you get lost, you can always be found / Just know you’re not alone / Cause I’m gonna make this place your home…”

Third, “It’s Amazing” a song by Jem.
This song was the first single released from her second album Down to Earth. The song was featured in the 2008 film Sex and the City and on the official soundtrack.

It was a great song to encourage people who are in a deep frustration, and can get up back to their feet again. “It’s amazing, it makes my heart sing…. Yes you will hit a wall / But get back on your feet / And you’ll be stronger and smarter…”

Fourth, it’s The Sundays with their “When I’m Thinking About You” :)
It’s one of the songs in Static and Silence album of The Sundays.

Remember my post L’amour et la Douleur? At the end of the post, I wish that I don’t want to wake up? I think this song is good to go with that post :)

Let the daydream for a little while longer / ah.. yeah… / hope I’ll never wake / when I’m thinking about you / (yeah) hope I’ll never wake / cos now I’m thinking about you

Fifth, Way Back Into Love by Hugh Grant.
This song is a pop song, written by Adam Schlesinger, from the 2007 film Music and Lyrics. There are two versions: a demo version sung by Hugh Grant and Drew Barrymore and the final version sung by Hugh Grant and Haley Bennett.
It was used as the love theme in the film, much of whose plot revolves around the writing and arranging of the song.

And the refrain really made me in a mellow mode of mood hahaha :D
“All I wanna do is find a way back into love. / I can’t make it through without a way back into love.”

And if I open my heart to you,
I’m hoping you’ll show me what to do,
And if you help me to start again,
You know that I’ll be there for you in the end!

There… are my playlist of the week. How about yours? ^_^

–inspired from Daily Prompt: Playlist of the Week

Step Up Revolution (2012)

Film yang merupakan sekuel dari film-film Step Up sebelumnya ini mengambil settingan di Miami dan cerita berpusat pada Emily Anderson ( Kathryn McCormick) dan Sean (Ryan Guzman). Cerita klasik, putri yang berasal dari keluarga berada, bertemu dengan pria yang seorang pelayan dan ketua The Mob, dikemas dalam jalan cerita yang mudah ditebak tapi dimaafkan sebab dance-nya keren-keren!! \^o^/

Emily Anderson datang ke Miami karena mengejar cita-citanya untuk menjadi professional dancer, dan gambling dengan ayahnya yang menginginkan Emily ikut terjun dalam urusan bisnisnya. Sementara itu, Sean dan the Mob sedang berusaha memenangkan kontes demi kesempatan mendapatkan beasiswa. Kemudian mereka bertemu, dan terlibat dengan beberapa masalah. Klasiklah :D

Yang keren, dance flash mob dari The Mob dan ide-ide mereka. Dan mereka menggunakan social media, yaitu Youtube untuk posting video setiap aksi flash mob yang mereka lakukan. Hmm sepertinya emang udah makin banyak film yang memanfaatkan efek dari social media :)

Flash mob yang dilakukan the Mob, bukan hanya sekedar mengejar kemenangan di kontes yang mereka ikuti, tetapi kemudian menjadi sesuatu yang berguna. Di film ini diperlihatkan bahwa untuk melakukan aksi demonstrasi itu tidak perlu memakai cara brutal dan kekerasan. Tetapi dengan seni pun, demonstrasi dapat dilakukan secara cantik.

Bagaimana kelanjutan perjuangan Emily, Sean, dan the Mob? Hihi nonton aja sendiri yak. :D yang pasti, lagu-lagu OST dari film ini layak dikoleksi :)

I give 6,5 out of 10 to Step Up Revolution :)

Modus Anomali

Tegang. Itu adalah kata pertama bila ada yang bertanya tentang Modus Anomali. Suspense thriller by Joko Anwar. A little bit confusing and a mindgame kind of movie. Warning, many violence scene. Yak, tegang. Lebih tegang daripada saat menonton Pintu Terlarang.

Modus Anomali adalah sebuah film thriller karya Joko Anwar, yang berkisah tentang seorang pria yang sedang berlibur di sebuah hutan bersama istri serta dua anaknya. Pria tersebut lalu mendapati keluarganya hilang secara misterius dan dirinya diburu oleh seorang pembantai. Ia lalu menemukan video pembunuhan sadis dan juga keluarga lain yang kemungkinan memiliki hubungan dengan hilangnya keluarga pria itu. Satu-satunya petunjuk adalah alarm jam yg sewaktu-waktu menyala entah menandakan apa.

Poster film Modus Anomali

Patut dibanggakan, ternyata Modus Anomali ini telah ditayangkan pertama kali pada acara SXSW 2012, bulan Maret yang lalu. It’s a World Premiere!! ^__^ Yay!

Premiere Modus Anomali di Jakarta

Yang patut diperhatikan dalam film ini adalah cara pengambilan gambar dan sound effect yang pas. Pengambilan gambar yang cenderung bergoyang dan bikin mual bila berada ditonton dari dekat, rupanya merupakan faktor kesengajaan. Joko Anwar pun berharap, penonton akan merasa berada dalam suasana mencekam bersama dengan si karakter utama. Efek suara pun semuanya adalah hasil rekaman sendiri, untuk memberi kesan real.

Sangat rekomen bagi para penggemar film thriller. :)

– I give 8 out of 10 to Modus Anomali :)

Make It Happen with Jessie J

Kalau diperhatikan, Indonesia akhir-akhir ini banyak kedatangan penyanyi-penyanyi internasional. Dari tahun kemarin (2011), hingga tahun ini makin banyak memenuhi jadwal konser di Indonesia. Tahun lalu saya sempat nonton The Cranberries di acara Java Rockingland. Awal tahun ini dibuka dengan konser Katy Perry, dan kemarin saya menyempatkan diri untuk nonton Roxette yang juga mampir ke Indonesia dalam rangka Roxette 2012 Live World Tour-nya. Deretan berikutnya yang akan menghiasi jadwal-jadwal konser di Indonesia, yaitu Charice, Dreamtheatre, Jessie J, Earth Wind and Fire, Anthrax, Secondhand Serenade, L’arc~en~ciel, New Kids on the Block and Backstreet Boys, hingga Lady Gaga.

The Cranberries

Salah satu yang cukup menarik perhatian adalah Jessie J. Mungkin belum banyak yang pernah mendengar nama Jessie J, tetapi bila diperhatikan, dua dari lagu-lagunya cukup sering diputar di radio akhir-akhir ini. Dua lagu tersebut adalah “Price Tag” yang dirilis pada awal tahun 2011 dan langsung memasuki 10 besar dalam chart musik di beberapa negara dan nomor 11 di US, dan “Domino” yang menjadi single kedua yang masuk ke dalam top 10 di US.

Tentang Jessie J
Jessie J sudah jelas dikenal dunia sebagai musisi internasional yang berkualitas dan digandrungi para pecinta musik pop. Namun, perjalanan karirnya sampai menjadi musisi ternama seperti sekarang bukanlah sesuatu yang gampang. Jessie J mulai merintis karirnya pada umur 17 tahun, pada awalnya ia dikontrak oleh suatu label, namun tidak lama kemudian label tersebut bangkrut sebelum materi musik Jessie J sempat dirilis. Dengan cobaan yang menantang itu, Jessie J tetap bersikeras untuk mencoba lagi dalam bermusik. Ia pun memulai kembali perjalanannya untuk make it happen dengan menulis lirik-lirik lagu untuk musisi internasional seperti Chris Brown dan Miley Cyrus, termasuk hit single Miley Cyrus “Party in the USA”.

Continue reading “Make It Happen with Jessie J”

#RepublikTwitter

Hari ini (10 Februari 2012) saya diundang untuk mengikuti Press Screening film “Republik Twitter” di Platinum XXI – fX Lifestyle X’enter – Jakarta. Senang sekali mendapat privilege untuk menonton film yang rencananya akan ditayangkan untuk umum pada tanggal 16 Februari 2012 ini.

Sinopsis
“Sekarang ini, suara rakyat itu suara twitter”

Kalimat itu diucapkan oleh Kemal (Tio Pakusadewo), yang bekerja sebagai Konsultan Komunikasi, kepada Arif Cahyadi (Leroy Osman), seorang pengusaha, yang namanya mendadak jadi trending topic di twitter. Keberhasilan Kemal mengangkat nama Arif di dunia maya, lantas membuatnya mendorong Arif untuk maju dalam pencalonan gubernur DKI Jakarta. Sukses Kemal itu ternyata berkat kepiawaian seorang pemuda bernama Sukmo (Abimana Aryasetya) yang tekun dan lihai mengolah 140 kata.

Continue reading “#RepublikTwitter”

Aku Kamu Mereka Kalian

Akhirnya setelah mengalami penundaan sepanjang hampir 3 tahun karena masalah kesehatan, cewek rock n roll ini kembali mengeluarkan album solonya yang berjudul “Aku Kamu Mereka Kalian”.

Album ini masih bergenre rock, masih berisi kecuekan khas suara Melanie dan lirik-lirik yang semakin dan tetap berisikan tema persahabatan, kedamaian, sosial, dan kritikan. Satu perbedaan di album ini, adalah kali ini Melanie mengajak berkolaburasi musisi lainnya hampir di sebagian besar lagu di album ini.

Melanie dan AKMK.
Album “Aku Kamu Mereka Kalian” ini resmi dirilis malam ini, di Eastern Promise Cafe – Kemang, Jakarta. Dalam launching album solonya kali ini sahabat-sahabat Melanie turut dan menunjukan aksi-aksi panggung yang menawan, mereka diantaranya Trisnoize Pas Band, Njet+ Eugen The Flowers, She, Ridho ‘Slank’, Buluk Superglad, Steven Jam, Boni ‘Deadsquad’, dan lainnya.

Dalam acara yang juga disponsori oleh Pizza Hut Delivery (PHD) ini, Melanie dianugerahkan penghargaan “Inspiring Blogstar Blogdetik” oleh pihak Blogdetik. Seperti apa penghargaannya, bisa diintip di video yang diunggah oleh @karelanderson di sini.

Melanie Subono. Foto: Kapanlagi.com
Setelah hampir 3 tahun, akhirnya album yang 90% penulisan, musik, lirik, lagu dikerjakan sendiri oleh Melanie, akhirnya siap dipersembahkan dan bisa diunduh secara keseluruhan mulai 26 Januari 2012 di www.melaniesubono.com :) Gratis!

AKU KAMU MEREKA KALIAN:
1. Rock Damai
2. Cerita Anak Manusia
3. Aku dan Kamu (Feat. Trisnoize Pas Band)
4. Bantuku Menjawab (Feat. Iwa K)
5. Lalalalalalaal (by Melanie)
6. Aku Ada Untukmu (Feat. Achi She)
7. Beda Itu Indah
8. Bebas
9. Pakai Logika (Feat. Steven Jam)
10. Hey Wanita
11 Gengsi (Feat. Njet + Uegen The Flowers)

Thank you sooo much, respect, rock n roll!!! ~Melanie Subono

Langit Musik, Apresiasi Terhadap Musik Indonesia

Jadi, hari Sabtu kemarin, tanggal 19 Maret 2011, saya ikutan menyusup ke dalam sebuah event bernama Konser Langit Musik. Seperti yang sudah diceritain di sini, Konser Ulang Tahun Langit MusiK adalah sebuah perhelatan musik persembahan dari TELKOMSEL LANGIT MUSIK bersama para musisi INDONESIA yang tergabung didalamnya sebagai bentuk apresiasi kepada para penggemarnya karena telah membeli lagu original mereka secara legal melalui LANGIT MUSIK.

Terus terang, nama-nama musisi di acara ini termasuk asing untuk saya. Sebab saya adalah penggemar fanatik sebuah grup musik jadul bernama KLa Project :D *ditimpuk* hihihi.. Dari seluruh daftar line up para musisi di musik ini, yang saya tau adalah RAN, White Shoes and the Couples Company, dan Pure Saturday. Selebihnya? Baru tau dan mendengar lagu-lagu mereka malam itu. Tetapi itu bukan menjadi kendala untuk menikmati acara ini. Sebab, selain para musisi yang telah saya sebutkan tadi juga menyuguhkan alunan nada yang teruntai indah.

Untuk dapat masuk ke dalam acara ini, pertama-tama diharuskan mendaftar, lalu ketika diapprove, akan mendapatkan sebuah access card dan sebuah goodiebag (yang ini khusus untuk media dan blogger :D). Setelah access card diperoleh, tepat pukul 5 sore, pintu gerbang dibuka. Dan barisan anak-anak muda berkalungkan access card mulai ngantri untuk discan barcode-nya, lalu masuk ke dalam venue.

Para blogger dan beberapa teman dari ID-GMAIL yang ikutan acara ini.

Continue reading “Langit Musik, Apresiasi Terhadap Musik Indonesia”

Konser Ulang Tahun Langit Musik

Konser Ulang Tahun Langit MusiK adalah sebuah perhelatan musik persembahan dari TELKOMSEL LANGIT MUSIK bersama para musisi INDONESIA yang tergabung didalamnya sebagai bentuk apresiasi kepada para penggemarnya karena telah membeli lagu original mereka secara legal melalui LANGIT MUSIK.

Konser ini dikemas secara eksklusif; terbatas hanya untuk orang-orang yang benar-benar mau mendukung Musik Indonesia secara legal melalui mekanisme pendaftaran yang dibuat sedemikan rupa untuk bisa mendapatkan undangan/INVITATION ke acara ini. Mungkin bisa dikatakan sebagai sebuah PRIVATE PARTY bagi para pendukung perkembangan musik INDONESIA. Dan di sini, para pemegang invitation akan disuguhi penampilan spesial dari para musisi pilihan dan juga suasana yang ekslusif mulai dari free 1st drink, tempat makan hingga life style.

Suasana pengunjung konser Langit Musik, 1 tahun yang lalu.

Namun yang membuat Konser Ulang Tahun Langit Musik ini menjadi berbeda adalah akan dimulainya sebuah gerakan baru untuk musik Indonesia bernama “My Expression of Music”. Sebuah gerakan yang mengajak semua pengunjung untuk menjadi “pembawa perubahan / agent of change”. Sebuah gerakan yang kemudian bisa menyebar ke semua penikmat dan pecinta musik untuk mengapresiasi karya musisi kesayangannya secara jujur demi kelangsungan musik Indonesia. Dan gerakan ini akan dimulai tepat pukul 22:00 melalui sesuatu bernama “Moment for My Music”. Sebuah moment yang benar-benar bergantung pada kemauan dari semua pengunjung untuk secara nyata mendukung musik Indonesia.

Pada akhirnya, LANGIT MUSIK melalui KONSER ULANG TAHUN ini ingin memberikan kebanggaan kepada semua orang karena telah mengekspresikan kecintaannya terhadap musik Indonesia jujur, salah satunya dengan mendukung pembelian lagu secara legal.

Tempat: Epicentrum Walk – Kawasan Rasuna Epicentrum, Kuningan
Tanggal: 19 Maret 2011
Pengisi Acara:
DJ Jaqueline | DJ Tiara Eve | Music For Sale | Self | Di-da | Andre Harihandoyo and Sonic People | TauruZ | TOR | The Milo | Drew | Ray d’Sky | Bottlesmoker | Last Child | Tika and Dissidents | The Banery | The Trees and The Wild | White Shoes and The Couples Company | Endah N Rhesa | Pure Saturday | RAN | Calvin Jeremy

Informasi cara mendapatkan ACCESS CARD:
http://www.facebook.com/note.php?note_id=137983526268369

Facebook: langitmusik616
Twitter: @langitmusik616
website: http://www.langitmusik.com

Dateng yukk!! Kayaknya keren :D

Coba Katakan

Coba coba katakan kepadaku bahwa kita sedang berjalan menuju satu alasan,
Janganlah kau katakan bila kita memang tak ada tujuan, dari apa yang dijalankan,

Aku tak ingin terus terdiam memandangi harapan,
Terlena akan manis cinta dan berujung kecewa,
Aku tak ingin terus menunggu sesuatu yang tak pasti,
Lebih baik kita menangis dan terluka hari ini..

Coba coba katakan kepadaku sekali lagi bila kita memang benar akan kesana,
Buktikan dan buat aku percaya bahwa kita bisa, mewujudkan bahagia,

Aku tak ingin terus terdiam memandangi harapan,
Terlena akan manis cinta dan berujung kecewa,
Aku tak ingin terus menunggu sesuatu yang tak pasti,
Lebih baik kita menangis dan terluka hari ini..

Ohh.. oh.. habis sudah semua rangkai kata..
Telah terungkap semua yang kurasa..
Yang kuingin akhir yang bahagia.. hoo..

Aku tak ingin terus terdiam memandangi harapan,
Terlena akan manis cinta dan berujung kecewa,
Aku tak ingin terus menunggu sesuatu yang tak pasti,
Lebih baik kita menangis dan terluka..

Aku tak ingin terus terdiam memandangi harapan,
Terlena akan manis cinta dan berujung kecewa,
Aku tak ingin terus menunggu sesuatu yang tak pasti,
Lebih baik kita menangis dan terluka hari ini..

wohoho.. dudududu…
wohoho.. dudududu…

yang ku inginkan.. satu tujuan.. sebuah kenyataan..
bukan impian.. bukan harapan.. bukan alasan.. satu kepastian..

coba katakan.. coba katakan..
coba katakan.. coba katakan..

by Maliq n d’essentials